Welkom!

IN 2024  BESTAAN WIJ MAAR LIEFST 100 JAAR...EN DAT VIEREN WE  IN STIJL!


Van komedie tot drama, van klassiekers tot gloednieuwe stukken - we hebben het de afgelopen 100 jaar allemaal gedaan. Onze jubileumfestiviteiten brengen een scala aan toneelproducties naar jullie toe om het rijke erfgoed van ons gezelschap te vieren.


Maak je klaar om ondergedompeld te worden in een wereld vol emotie, passie en verbazingwekkende verhalen. Vanaf nu tot en met het einde van 2024 brengen wij een reeks producties naar het podium, die je zeker niet wilt missen.


Vier je met ons mee?! Wij hebben je er graag bij.

 • Een eeuwlang cultuur in beweging

  1. Het Limburgs Toneel is een toneelgroep, gevormd door een stel enthousiaste theater– en spelmakers. Wij zijn één van de oudste toneelgezelschappen van Sittard en maken al jaren deel uit van het culturele leven van de stad. De historie en oprichting van Het Limburgs Toneel Sittard gaat in 2024 een eeuw terug. 


 • Het begon met...

  1. Jacobus Josephus Henricus Engelen (Jacques jr.), geboren op 19-4-1909 te Sittard. Hij was de zoon van Jacobus Hubertus Christiaan Engelen (Jacques sr.), die in Roermond lid was van de Rederijkerskamer en als lekespeler lid was van de toneelvereniging. Het bloed ging waar het niet gaan kon en Jacques jr. trad in de voetsporen van zijn vader en gaf in 1921 (12 jaar oud) zijn eerste voorstelling.

   Van 1924 tot 1928 waren vader en zoon samen binnen de toneelvereniging van Studentenclub Sanctus Petrus actief als speler en regisseur. Dit leidde op 24 april 1928 tot de oprichting van de Sittardse Toneelvereniging Kunst en Vermaak. Op 21 september 1929 werd het omgedoopt tot de Herentoneelvereniging Het Limburgs Toneel. Jacques sr. ging als regisseur aan de slag ging en jr. als speler en voorzitter. In 1936 werden dames toegelaten en werd de vereniging gemengd.

 • Toneel, straattheater en Revuu

  1. Met 56 leden in ons gezelschap en een aantal theaterproducties per seizoen, zijn wij altijd bezig om het publiek te vermaken. Naast onze toneelvoorstellingen, brengen we ook straattheater met behulp van een wagenspel. Een groot deel van onze getalenteerde acteurs draagt ook bij aan de Zittesje Revuu, die eens in de drie jaar plaatsvindt. Net zoals onze oprichters hebben nagestreefd, maken we nog steeds voorstellingen met passie, liefde en vooral veel plezier. Dat is dan ook wat het publiek van ons mag verwachten: spel, lol, emotie en een voorstelling met en vanuit het hart gemaakt.

agenda

Zet deze data met dikke stift in je agenda

Onze komende voorstelling Jolien belooft een meeslepend avontuur te worden dat je niet wilt missen.

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring vol passie, emotie en Limburgse cultuur.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

>> Jubileumproductie Jolien

Kom naar Little Town!

>> Jubileumproductie Jolien / Agnetentuin / 5 - 6- 7 april 2024


Stel je een klein dorpje voor waar de verveling hoogtij viert, totdat plotseling Jolien haar entree maakt. Ze is rijk, charmant en ja, oké, een tikkeltje oud. Maar laat je niet misleiden, want deze dame heeft een masterplan dat alle inwoners op zijn kop zal zetten! Vanaf het moment dat ze haar voet over de drempel zet, begint de chaos. De inwoners worden als speelgoedpoppen in de handen van Jolien en haar gigantische fortuin.


Een prachtige combinatie van komedie, absurditeit en jawel, zelfs een vleugje tragedie maken van dit toneelstuk een onvergetelijke ervaring. Gedurende de avond zul je lachen tot je erbij neervalt terwijl de inwoners van het dorp proberen de perfecte balans te vinden tussen hebzucht, waanzin en het najagen van hun eigen persoonlijke geluk. Maar wees gewaarschuwd: niets is wat het lijkt in deze wereld vol listige plannetjes en onvergetelijke personages.


Regie: Hanneke Jonkers

Regie-assistentie: Nicole Schaepman


Spelers: Anke Gaj, Boy Straten, Britt Jamar, Caroline Keulen, Erik Derikx, Ine Vrinssen, Ingrid Gruisen, Jan van Daal, José Beckers, Mariena Slagboom-de Jeu, Marion Barten, Math van Horen, Maureen van Menxel, Monique van Rooij, Nicole Schurgers-Op Den Kamp, Reineke Smeets, Sandy van den Borst, Sjef Schurgers, Sonja Dirix
Kaartverkoop

Kaartverkoop Jolien

Vanaf 1 februari gaan de kaarten in de verkoop voor onze jubileumproductie Jolien! Dus zet het in de agenda en zorg dat je kaarten te pakken krijgt.

En...bereid je voor op een avond vol plezier, muziek en western momenten die je niet wilt missen!

Contact

Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je gewoon nieuwsgierig naar ons gezelschap? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Zorg dat je op de hoogte blijft

Het Limburgs Toneel Sittard staat klaar om je mee te nemen in ons 100-jarig jubileum. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws en de updates over onze jubileumvoorstellingen, raden we je aan om regelmatig onze website en social media in de gaten te houden. Mis geen enkel detail, want onze producties worden absoluut de talk of the town!

Contact gegevens


 • info@limburgstoneelsittard.nl