Welkom!

IN 2024  BESTAAN WIJ MAAR LIEFST 100 JAAR...EN DAT VIEREN WE  IN STIJL!

Van komedie tot drama, van klassiekers tot gloednieuwe stukken - we hebben het de afgelopen 100 jaar allemaal gedaan. Onze jubileumfestiviteiten brengen een scala aan toneelproducties naar jullie toe om het rijke erfgoed van ons gezelschap te vieren. Maar we organiseren ook andere leuke dingen...zoals...


Doe mee aan de speurtocht ter ere van 100 jaar Limburgs Toneel Sittard én win vrijkaarten voor Jolien!
Ontdek de binnenstad van Sittard, stap in de magische wereld van theater en verken de etalages van Sittard op zoek naar hints, aanwijzingen en geheimen over het Limburgs Toneel Sittard. Beantwoord de vragen over ons gezelschap en maak kans op twee vrijkaarten voor onze jubileumvoorstelling "Jolien".
Spanning, plezier en theater wachten op jou!

Klik hier voor de speurtocht!


 • Een eeuwlang cultuur in beweging

  1. Het Limburgs Toneel is een toneelgroep, gevormd door een stel enthousiaste theater– en spelmakers. Wij zijn één van de oudste toneelgezelschappen van Sittard en maken al jaren deel uit van het culturele leven van de stad. De historie en oprichting van Het Limburgs Toneel Sittard gaat in 2024 een eeuw terug. 


 • Het begon met...

  1. Jacobus Josephus Henricus Engelen (Jacques jr.), geboren op 19-4-1909 te Sittard. Hij was de zoon van Jacobus Hubertus Christiaan Engelen (Jacques sr.), die in Roermond lid was van de Rederijkerskamer en als lekespeler lid was van de toneelvereniging. Het bloed ging waar het niet gaan kon en Jacques jr. trad in de voetsporen van zijn vader en gaf in 1921 (12 jaar oud) zijn eerste voorstelling.

   Van 1924 tot 1928 waren vader en zoon samen binnen de toneelvereniging van Studentenclub Sanctus Petrus actief als speler en regisseur. Dit leidde op 24 april 1928 tot de oprichting van de Sittardse Toneelvereniging Kunst en Vermaak. Op 21 september 1929 werd het omgedoopt tot de Herentoneelvereniging Het Limburgs Toneel. Jacques sr. ging als regisseur aan de slag ging en jr. als speler en voorzitter. In 1936 werden dames toegelaten en werd de vereniging gemengd.

 • Toneel, straattheater en Revuu

  1. Met 56 leden in ons gezelschap en een aantal theaterproducties per seizoen, zijn wij altijd bezig om het publiek te vermaken. Naast onze toneelvoorstellingen, brengen we ook straattheater met behulp van een wagenspel. Een groot deel van onze getalenteerde acteurs draagt ook bij aan de Zittesje Revuu, die eens in de drie jaar plaatsvindt. Net zoals onze oprichters hebben nagestreefd, maken we nog steeds voorstellingen met passie, liefde en vooral veel plezier. Dat is dan ook wat het publiek van ons mag verwachten: spel, lol, emotie en een voorstelling met en vanuit het hart gemaakt.

agenda

Zet deze data met dikke stift in je agenda

Onze komende voorstelling Jolien belooft een meeslepend avontuur te worden dat je niet wilt missen.

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring vol passie, emotie en Limburgse cultuur.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

>> Jubileumproductie Jolien

Kom naar Little Town!

>> Jubileumproductie Jolien / Western Wraak Komedie / Agnetentuin / 5 - 6- 7 april 2024


Komt het zien … komt het zien!


Het ingeslapen en failliete Little Town wordt verrast door onverwacht bezoek van de dame Jolien Reeves een heuse miljardaire. Alle treinen passeren normaliter Little Town maar dan… na heel wat jaren… stopt wél de trein in Little Town. Ontvangen de cowboys hoopvol met veel vreugde het onverwachte bezoek.


Wat dit bezoek teweeg brengt is hilarisch. Wat maakt de cowboys ineens hebzuchtig en zelfs moordlustig?

Trek je stoute boots aan en kom naar Little Town. En zie met eigen ogen de avonturen van deze cowboys. En mondje dicht … What happens in Little Town, Stays in Little Town!


Regie: Hanneke Jonkers

Regie-assistentie: Nicole Schaepman

Spelers: Anke Gaj, Boy Straten, Britt Jamar, Caroline Keulen, Erik Derikx, Ine Vrinssen, Ingrid Gruisen, Jan van Daal, José Beckers, Mariena Slagboom-de Jeu, Marion Barten, Math van Horen, Maureen van Menxel, Monique van Rooij, Nicole Schurgers-Op Den Kamp, Reineke Smeets, Sandy van den Borst, Sjef Schurgers, Sonja Dirix, Lente van Oppen
Kaartverkoop

Kaartverkoop Jolien

Koop hier je tickets voor een retourtje Little Town!

Contact

Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je gewoon nieuwsgierig naar ons gezelschap? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Zorg dat je op de hoogte blijft

Het Limburgs Toneel Sittard staat klaar om je mee te nemen in ons 100-jarig jubileum. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws en de updates over onze jubileumvoorstellingen, raden we je aan om regelmatig onze website en social media in de gaten te houden. Mis geen enkel detail, want onze producties worden absoluut de talk of the town!

Contact gegevens


 • info@limburgstoneelsittard.nl